AKREDİTE BORSA BELGEMİZ YENİLENDİ

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyada geçerli olan Akredite borsa belgesini alarak üyelerine 5 yıldızlı borsa düzeyinde hizmet vermeye başlayan Kastamonu Ticaret Borsası, denetimlerini başarıyla gerçekleştirerek akreditasyon belgesini yeniledi. Ticaret Borsası yenilenen belgesini TOBB’de düzenlenen törenle aldı.Akreditasyon sertifika törenine TOBB konferans salonunda yapıldı. Tören, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri,Başkan Yardımcısı Serdar İzbeli,Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yüksel,Meclis Üyesi Tarık Altıkulaç,Genel Sekreter Emre Uzer ve Akreditasyon Sorumluları Gaye Karahan Yıldız,Zehra Delioğlu ve Türkiye çapındaki borsalar katıldı. 15 Nisan’a kadar Türkiye genelindeki oda ve borsa seçimlerinin yüzde 99’nun biteceğini, her dönemin bir başarı hikayesi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Sizin döneminizdeki başarı hikayenizden biri de bugün verilen akreditasyon çalışmalarıdır. TOBB Başkanı olduğum dönemde odalar ve borsalar birliği camiasında bir kalite ve müşteri odaklı kalite anlayışı yoktu. Biz de dünyadaki en tecrübeli olan İngiltere Odalar Birliği ile görüştük ve buraya gelip bizi eğitti. Eğitimler sayesinde biz de akreditasyon veren bir kurum haline geldik. İlk önce kendimizi disipline ettik. Sonra ülke geneline yaymaya başladık bu eğitimleri. 2002 itibariyle bir tane proje yazabilen odam yoktu benim. Dil bilen oda sayım beşti. Bugün çok şükür oda ve borsalarımız 800 milyar liralık proje yaptı” ifadesini kullandı.

Yorum yazmak ister misiniz?